Bedankt Moskou!

Moskou kan bekend staan ​​als de derde Rome toch is het eerst in de harten van deelnemers die aanwezig waren Synaesthesia: Cross-Sensory Aspects of Cognition Across Science and Art. Deze 5-dagreeks van evenementen lanceerde 16th, 2019, met een persconferentie op het hoofdkantoor van RIA Novosti, de grootste aanbieder van internationaal nieuws in Rusland. Vertegenwoordigers van IASAS, het Tsjaikovski-conservatorium en de American Synesthesia Association kwamen bijeen voor een levendige dialoog gemodereerd door Natalia Loseva, over het onderwerp Synaesthesie: studie van het fenomeen en zijn rol in kunst en creativiteit. Deelnemers waren onder meer IASAS-president Sean A. Day, kunsthistorica en universitair hoofddocent aan het Tchaikovsky Conservatorium Elena Rovenko, kunstenaar en ASA-president Carol Steen, synesthesie-historicus Jörg Jewanski, IASAS-secretaris CC Hart, muzikant en neurowetenschapper Kaitlyn Hova en IASAS-bestuurslid Anton Dorso , hoofd van de onderzoeksgroep "Synesthesie: kinderen en ouders" in het centrum voor interdisciplinair onderzoek naar MGPPU uit de moderne kindertijd, en hoofddocent aan de Staatsuniversiteit voor Psychologie en Onderwijs in Moskou.

Een openbare lezing, concert en tentoonstelling in de Museum van Moskou volgde de persconferentie. Een installatie met IASAS-deelnemende kunstenaars en werken van Art Sensorium omringde het publiek voor een openingstoespraak van IASAS-president Dr. Sean A. Day. Concertpianist Dr. Svetlana Rudenko verbaasde de menigte met haar energieke vertolking van Scriabin's Sonate No5, opus 53 in F sharp major, vergezeld van beelden gemaakt door professor Maura McDonnell van Trinity College, Dublin, Ierland. Kaitlyn Hova introduceerde het publiek in haar uitvinding de Hovalin, een 3-D geprinte viool gemaakt in samenwerking met haar echtgenoot Matt Hova, en Christine Söffing dompelde de menigte onder in een experimenteel muziek-soundscape. Een VIP-bijeenkomst in Proviant Cafe sloot de avond af.

Moscow State University of Psychology and Education gastheer van de eerste twee dagen van het symposium. Na welkomstadressen van MSUPE-president Dr. Vasily Rubistov en Dr. Konstantin Zenkin van het Tchaikovsky Conservatorium, Dr. Richard Cytowic, MD, PhD, opende MFA de conferentie met een keynote speech “Synesthesie: wat weten we? Wat willen we weten? ”Dr. Konstantin Zenkin volgde met zijn presentatie“ The Musical: its essence and place in art ”. Extra sprekers op onze openingsochtend op MSUPE waren onder meer IASAS Science Director Dr. Romke Rouw, Dr. Jamie Ward van de Universiteit van Sussex en Dr. Beat Meier van de Universiteit van Bern. 

Posterpresentaties werden opgehangen op de derde verdieping van MSUPE en bevatten papieren in grootschalig visueel formaat uit Argentinië (Gaby Cardoso), Australië (Joshua Berger), China (Ninghui Xiong), Rusland (SY Uzilov en J. Slovachevskaya) Schotland (Anna MasCasasdesus ), en de VS (Appelusa Fleming-McGlynn, CC Hart, Anna Mantheakis). Onderwerpen waren onder andere synesthetische percepties van muzikale frequenties, dans en synesthesie en verschillen in intermodale aandacht.

Christos Parapakgidis, een multimediakunstenaar uit Griekenland, stelde zijn werk "Solomon's Case" tentoon op MSUPE. Bezoekers van de interactieve installatie namen deel aan geur- en smaakontmoetingen terwijl ze een multimediale tentoonstelling bekeken over het beroemdste synesthete van Rusland. Bovendien maakte onze kunsttentoonstelling met werken van een internationale selectie van kunstenaars de overstap van het Museum van Moskou naar MSUPE. Interactieve installaties van Playtronica en Art Sensorium creëerden een zintuiglijk feest voor bezoekers van de galerij.

Een concert in de Tsjaikovski Conservatorium sloot de eerste dag van de conferentie af. Muzikale uitvoeringen waren Svetlana Rudenko, Kaitlin Hova en Matt Hova en the Flowers of Hell, met Greg Jarvis, oprichter van de Canadian Synesthesia Association, met Daniella Friesen, Sean Matthew Berry, Stephen Head en Ian Edward Thorn.

De IASAS presenteerde meer dan 50 unieke luidsprekers op Moscow State University of Psychology and Education voordat u op zaterdag X oktober 19 naar de Tsjaikovski Conservatorium voor de laatste twee dagen van de conferentie. Onze kunsttentoonstelling werd geïnstalleerd in een lobbygalerij en onze sprekers presenteerden over onderwerpen als synesthesie met betrekking tot digitale kunst, reukzin en kunst, beeld, beweging en gebaar, muziekkennis en esthetiek. 

De avond van oktober 19e 2021 bracht de deelnemers aan de conferentie samen op de Regis Moscow Rooftop Hall voor een elegant diner. Kaitlyn Hova vermaakte de diners met een selectie van deuntjes op haar Hovalin. Polina Dimova gaf ons een spontane uitvoering van traditionele Russische volksliedjes op de gloeiende 3d-geprinte viool van de Hova.

Onze laatste dag van de conferentie omvatte artikelen over zintuiglijke aspecten van cognitie in vergelijkende literatuur en musicologie, schermkunst en visuele technologie, samen met een sessie gericht op historische weergaven van visuele muziek. De presentaties van zondag werden afgesloten met een rondetafelgesprek over de toekomst van synesthesieconferenties en de onderwerpen die deelnemers graag zouden willen zien tijdens het volgende evenement.

Synaesthesia: Cross_sensory Aspects of Cognition Across Science and Art werd afgesloten met een concert in de Rachmaninoff Hall van het Tsjaikovski-conservatorium met Playtronica's uitvoering van experimentele muziek in samenwerking met een academisch kamerorkest onder leiding van Gregory Carroll. Peter Theremin was een speciale gastuitvoerder op het gelijknamige instrument gemaakt door zijn grootvader. 

Moskou was een geweldige gastheer voor onze 5-dagen van kunst, wetenschap en synesthesie. We hadden bijna 300-deelnemers uit 25-landen en presentaties van meer dan 100-individuen. Deze evenementen werden vastgelegd door regisseur Ola Pankratova, die met haar filmploeg werkt aan een documentaire over synesthesie. We houden je op de hoogte als we meer te weten komen over dit spannende project. 

Tot ziens in 2021 voor ons symposium en evenementen in Washington DC!
CC Hart, IASAS-secretaris

Persconferentie in de presidentiële hal van RIA Novosti met Natalia Loseva, Sean A. Day, Elena Rovenko, Carol Steen, Jörg Jewanski, CC Hart, Kaitlyn Hova en Anton Dorso.
Moskou 's nachts; Svetlana Rudenko, Sean Day, Richard Cytowic; Sean Day, James Wannerton, Anton Dorso
Abiola Ogunsanwo, Jülide Gök, Mark Knaier, Annika Johnson; detail van Valentina Tereshkova van Timothy Layden; Carol Steen, Jasmin Sinha, Svetlana Rudenko, CC Hart, Christine Söffing
MSUPE-president Vitaly Rubtsove, Joerg Jewansky, Richard Cytowic, Christine Söffing, CC Hart, Anton Dorso, Sean Day; Carrie Firman's illustraties van Klüver's vormconstanten; Kazan kathedraal
Moskou 's nachts; Tsjaikovski Conservatorium hoboïst met Peter Theremin; Christos Parapakgidis
Svetlana Rudenko en CC Hart tijdens het conferentiediner, St. Regis Nikolskaya; St. Basil's Basilica 's nachts; Maura McDonnell, Svetlana Rudenko, Carol Steen en James Wannerton
Nog steeds van 'Synesthesie en kunst”Door Greta Berman en Carol Steen; close up van Christos Parapakgidis ''Solomons zaak”Installatie; kunst bij MSUPE, waaronder werken van Timothy Layden, Marcia Smilack en Geri Hahn
Geri Hahn's kunst uit En maar of; Geri Hahn, Ann LePore en Maura McDonnell; Dat wat niet met woorden kan worden gezegd, werken van Carrie Firman

Laat een reactie achter